keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Vapputunnelmia

Vappu tuli ja meni. Aamulla makuuhuoneen ikkunasta katsoessa avautui tällainen näkymä. Ajattelin ensin, että siinä meni sekin vappu, mutta mitä vielä. Kaiken kaikkiaan ihanan rentouttava, hellivä ja ihana pitkä viikonloppu. Päästiin miehen kanssa urheilemaan niin yksin kuin yhdessäkin, syötiin hyvin, saatiin kahdenkeskistä aikaa ja äitini kanssa saatiin pestyä ikkunoita ja muuta keväthommia.


Puolen päivän aikaan alkoi jo aurinko paistaa. Tyttöä en saanut kuitenkaan ulos kuistille nukkumaan, oven takana oli nimittäin reilut 20 senttiä lunta.



Taaperon riemua oli ihana seurata. Pappa joutui jokusen ilmapallon puhaltamaan.


Taapero tietää jo hyvin miten koiran mielenkiinto pidetään yllä.


 Mies pesi muurinpadan ja eikun saunavedet sisään! Mä niin rakastan tuon meidän saunan löylyjä, parempia saa hakea.




Ruokapuolesta ei ole kuvia tämän enempää, vaikka tuli tehtyä niin kakkua kuin salaattejakin.


Sää nyt ei ollut mikään ihanteellinen, mutta ei se ulkoilua estänyt.



Pihahommien aloittelua. Yksi iso lehtikuusi kaatui tänään iltapäivällä ja ilta meni oksia kantaessa.





Talvisia oli pihaleikit, mutta kesävälineillä sentään jo mentiin.

Mielessä pyörii 1000 ja yksi remonttihaavetta, mutta saa nähdä mitä tänä kesänä saadaan aikaiseksi. Ja jos saadaan niin mitä kaikkea tehdään ulkona ja mitä sitten sisällä.

Ensimmäisenä ulkona olisi maan kaivelua tiedossa ja sepeli ja multakuormien hankintaa, puiden kaatelua ja sitten talosta pitäisi maalata melkein kaikki seinät ennen kuin päästään pienempiin (ja minulle mieluisempiin) yksityiskohtiin.

Sisältä aiomme purkaa eteisen säilytysjärjestelmän ja laittaa seinät uusiksi. Lattiat saavat kenties odottaa sitten sitä kun tehdään samalla olohuone, yläkerran portaikko ja yläkertakin.

Luokkahuoneista olisi tarkoitus saada lämpimät, mutta kaikki ikkunat olisi ensin uusittava, hirsiseinät ottaa näkyviin ja tiivistää uudelleen. Kattoa pitäisi laittaa, sähköt tarkistaa, lattiat laittaa uusiksi ja kenties siihen päähän taloa pitäisi tehdä toinen uloskäynti sekä laittaa myös toinen ilmalämpöpumppu, tällä hetkellä meillä on vain olohuoneessa yksi joten puoli taloa on kylmillään talvet.

Olisihan tässä. Keittiöremonttia, lasten huoneiden laittoa, kodinhoitohuoneen laitto ja pintoja pintoja pintoja joka paikasta. Vuosien työ edessä, mutta siitä minä juuri nautin. Haaveilusta, suunnittelusta, inspiraatiosta, unelmista ja päiväunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti